Om handlefrihet.

Photo by Kata Pal on Pexels.com

Jeg er opptatt av at alle skal kjenne frihet til å leve slik de ønsker, uten ytre tvang eller press. Som mennesker er vi avhengig av flokken vår. Vi vil helst passe inn. I vår moderne og digitale verden er «flokken» på mange måter et utvidet begrep. Den legger andre føringer på livene våre enn den gjorde tidligere.

I dagens samfunn er flokken vår gjennomstriglet og tar seg flott ut i sosiale medier. Hva gjør dette med oss, og med vårt behov for å forbruke og pynte på fasaden?

Det kan gå med en vesentlig slump penger for å holde tritt med andres ferieturer, interiørkrav, dyre elbiler og rynkefrie hud. Har du tenkt på hva det koster deg å holde følge?

Har du vurdert en ferietur du egentlig ikke har råd til fordi du vet Instagram-feeden vil se bedre ut fra Maldivene enn hytta? Har du vurdert dyre kosmetiske behandlinger fordi huden din sakte men sikkert begynner å avsløre alderen? Har du sett drømmende etter siste skrik på elbilfronten der du passerer bomringen i din 9 år gamle dieselbil?

Det er svært menneskelig å ønske seg status innad i flokken sin. Alle som forsøker å tjene penger på deg er svært klar over dette.

Jeg håper denne bloggen kan være til inspirasjon og støtte i din søken etter det forbruket som er riktig for nettop deg. Jeg vil forsøke å fokusere på vårt forhold til penger, og hvordan vi kan bli litt mer bevisst hva og hvordan vi bruker intektene våre. Kanskje kan du handle litt mindre, slik at du får frihet til å handle mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s