Hva koster et valg?

Photo by Elias de Carvalho on Pexels.com

For å motivere meg til færre innkjøp og mer sparing har jeg lagt meg til vanen å tenke potensielt investeringstap på det jeg kjøper. De fleste investeringer har en kostnad, og den stopper ikke med innkjøpsprisen.

Det er høst. Jeg kan velge å kjøpe meg nye støvletter til 1799 kroner. Alternativt kan jeg droppe ny støvletter (trenger dem egentlig ikke), og heller investere pengene i et fond. Jeg lar pengene stå urørt i 10 år, med en gjennomsnittelig årlig avkastning på 8 %. Etter 10 år har summen vokst til 3884 kroner*. Det betyr mer enn en dobling av pengene på ti år.

Et innkjøp er et valg, og et valg medfører å velge bort noe annet. I dette eksempelet velger man bort muligheten for å la pengene vokse. Personlig synes jeg ikke et par støvletter er verdt 3884 kroner. Synes du?

*Inflasjon og forvaltningskostnader er ekskludert fra sluttsum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s