Hjelp, jeg har sprengt julebudsjettet!

Photo by fotografierende on Pexels.com

I år hadde jeg bestemt meg for å begrense julegaveshoppingen, og det klarte jeg stort sett å gjøre. Ingen fikk altfor dyre gaver, og de fleste fikk kun en gave. Jeg hadde satt av 5000 kroner til julegaver, og har brukt 5374 kroner. Det er et overtrekk jeg kan leve med.

Så hvordan har det seg da at jeg har sprengt julebudsjettet?

Etter en summering av romjulens kostnader finner jeg utgifter jeg ikke har budsjettert for, og utgifter som definitivt kunne vært mindre.

– Da jeg skulle kjøre de 130 km til juleselskapet oppdaget jeg at bensintanken var bortimot tom. På julaften kostet bensinen 17,04 kroner/liter. Sure penger.

– På veien gikk jeg tom for spylervæske og måtte kjøpe dette på en bensinstasjon langs E6. En pose kostet 99 kroner. På en dagligvarebutikk koster den samme posen en tredjedel.

– Drikkevarer til nyttårsaften. Jeg feiret jul et steinkast unna svenskegrensen, og glemte å kjøre innom for å handle vin og øl til nyttårsselskapet. Det er vanskelig å estimere nøyaktig hva jeg ville spart, men jeg garanterer at sluttsummen ville vært lavere enn de 1563 kronene jeg brukte på Vinmonopolet her hjemme.

Disse utgiftene glemte jeg å budsjettere for:

– Et kinobesøk med nevøene.

– Ekstra matutgifter. Det ble litt mer besøk i julen enn hva som var planlagt, noe som er superkoselig, men som ikke var tatt høyde for i budsjettet.

– Et restaurantbesøk som kostet mer enn planlagt.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Noen uforutsette utgifter er det helt greit å ha brukt penger på. Jeg har generelt lav terskel for å bruke penger på opplevelser sammen med andre, men jeg har samtidig er reflektert forhold til hvor ofte jeg gjør det.

Jeg går ikke mye på kino, men det å ta med nevøene mine på Frost 2 i romjulen er vel verdt utgiften. Jeg går ikke så ofte ut og spiser heller, men når 3 barndomsvenninner plutselig befinner seg i samme by, på samme tid, er det lov å unne seg noe ekstra. Slike kvelder kjenner jeg på voksenlivets friheter, med et touch av barndommens magi.

Så der er det altså.

En budsjettsprekk på et par-tre tusen kroner. Ingen stor sum, men penger jeg fint kunne ha tatt høyde for slik at jeg slapp ta veien innom sparekontoen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s