Nytt år, nye sparemuligheter!

Photo by cottonbro on Pexels.com

Vi går snart inn i et nytt år, og et nytt tiår. I 2019 begynte jeg for alvor å interessere meg for sparing og investeringer. Året som snart ligger bak meg vil etter all sannsynlighet derfor være et økonomisk betydningsfullt år. Et veiskille der jeg gikk fra å være passiv sparer til aktiv sparer.

Aktiv sparer? Hva mener jeg med det?

For meg betyr det å være aktiv sparer å hele tiden vurdere nye muligheter for sparing, både hva jeg kan spare på og hvor jeg kan gjøre av sparepengene. Tidligere har mesteparten av sparingen gått inn på «høyrentekonto», men i 2019 ble jeg ordentlig venn med aksjemarkedene. Nå går mye av sparingen direkte inn i aksjefond, og det har vært motiverende å se aksjesparekontoen vokse.

Hva så med 2020?

Jeg føler jeg allerede er på god vei med sparingen, men i 2020 har jeg veldig lyst til å se om det er mulig å få aksjesparekontoen til å doble seg. Ved utgangen av 2019 har jeg 149 414 kroner i aksjer/fond. Klarer jeg å få dette til å bli 300 000 ved utgangen av 2020?

300 000 er et hårete mål, men det skal være realistisk gitt et fornuftig forbruk. Jeg er selvsagt også avhengig av aksjemarkedene, og håper vi unngår en stor nedgang i 2020.

Med ønske om et riktig god nytt spareår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s